D&B Vloeren: uw vloerspecialist in Hoorn

Laminaat leggen in Hoorn

Het leggen van laminaat hoeft in de praktijk niet heel moeilijk te zijn. Bovendien geeft het uw huis een prachtige nieuwe uitstraling. In Hoorn kan De vakman u uitstekend helpen met het leggen van laminaat, maar onderstaande tips kunnen u ook verder helpen.

Ten eerste is het belangrijk om laminaat de kans te geven te acclimatiseren. Dat klinkt misschien vreemd maar is niettemin noodzakelijk. Zelfs dunne planken moet minimaal 48 uur voor het leggen in de ruimte aanwezig zijn. Als je het laminaat direct uit een koude schuur of garage haalt en neerlegt in een verwarmde woonkamer, kan het materiaal namelijk krom gaan trekken. Wat betreft materiaal is het ook altijd handig om een beetje teveel te kopen. Op die manier kun je altijd extra bijleggen, mocht een van de planken beschadigd raken of mocht je het oppervlak onderschat leggen. De vakman rekent in de regel 10% extra materiaal, zodat we nooit midden in de klus zonder komen te zitten.

Laminaat leggen praktische tips

Zoals bij alle vloeren is het controleren van de ondergrond erg belangrijk. Als je het laminaat op een vochtige, oneffen vloer legt, bestaat de kans dat het materiaal zal vervormen en dat er onder de planken beschadigingen optreden. Controleer daarom altijd je ondergrond of laat deze controleren. In Hoorn kan De vakman u snel van steekhoudend advies voorzien, ook waar het materiaalkeuze betreft. Laminaat leggen hoeft in de praktijk niet erg moeilijk te zijn, maar zoals alle werkzaamheden komt het aan op precisie, geduld en de juiste werkwijze.

 

 

Heeft u een vraag?

Bekijk voor u contact opneemt of uw vraag al beantwoord wordt in onze veelgestelde vragen.


Waarom D en B Vloeren?

  • Gewerkt voor Heineken en Tommy Hilfiger
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Altijd op korte termijn geholpen!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Vloeronderhoud
  • Leggen van houten vloeren
  • Leggen van parketvloeren
  • Vloeradvies
  • Vloerrenovatie

Werkgebied

Hoorn, Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Zaandam, Alkmaar, Diemen, Lijnden, Oudekerk a/d Amstel, Duivendrecht, Zwanenburg en omstreken.

Hoofdvestiging